Hoe veilig is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een van de meest populaire cloudgebaseerde samenwerkingsplatformen ter wereld en wordt door miljoenen organisaties gebruikt. Het biedt een breed scala aan tools en functionaliteiten, waaronder e-mail, documentbeheer, videobellen, en meer. Veiligheid is een van de belangrijkste overwegingen voor organisaties bij het kiezen van een cloudgebaseerd platform, en Microsoft heeft veel geïnvesteerd in de beveiliging van Microsoft 365.

In deze blog bespreken we enkele van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen die Microsoft heeft genomen om de veiligheid van Microsoft 365 te waarborgen.

Data encryptie

Microsoft 365 biedt end-to-end encryptie voor alle gegevens die via het platform worden verzonden. Dit betekent dat de gegevens worden gecodeerd op het apparaat van de afzender en pas weer worden ontsleuteld op het apparaat van de ontvanger. Dit helpt bij het voorkomen van gegevensdiefstal en beschermt tegen cyberaanvallen zoals man-in-the-middle-aanvallen.

Multi-factor authenticatie

Multi-factor authenticatie is een extra beveiligingslaag die vereist dat gebruikers zich op meerdere manieren identificeren voordat ze toegang krijgen tot hun account. Microsoft 365 ondersteunt meerdere authenticatiemethoden, waaronder biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning, evenals sms-codes en telefoongesprekken. Dit helpt bij het voorkomen van ongeoorloofde toegang tot gebruikersaccounts en beschermt tegen phishing-aanvallen.

Geavanceerde bedreigingsbescherming

Microsoft 365 bevat geavanceerde bedreigingsbescherming, waaronder anti-malware en anti-phishing technologieën. Het platform maakt gebruik van machine learning om verdachte activiteiten te detecteren en te blokkeren. Microsoft 365 is ook in staat om zero-day kwetsbaarheden te detecteren en te beschermen tegen cyberaanvallen.

Beheer van toegangsrechten

Microsoft 365 biedt geavanceerd beheer van toegangsrechten voor gebruikers. Beheerders kunnen toegangsrechten toewijzen op basis van functie of afdeling, waardoor gebruikers alleen toegang krijgen tot de gegevens en tools die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren. Dit helpt bij het voorkomen van ongeautoriseerde toegang tot gegevens en beschermt tegen gegevensdiefstal.

Compliance en regelgeving

Microsoft 365 voldoet aan een breed scala aan regelgevingen en compliance-normen, waaronder ISO 27001, GDPR en HIPAA. Dit betekent dat het platform voldoet aan strikte beveiligings- en privacyvoorschriften en dat organisaties die gevoelige gegevens verwerken, zoals persoonsgegevens, medische gegevens of financiële gegevens, deze veilig kunnen opslaan en delen via het platform.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere maand een mail met daarin informatie over nieuwe updates in Microsoft en meer!