Investeren in jouw YouTube kanaal

Je hebt een idee om video's te plaatsen op YouTube. Toevallig kwam er namelijk wat voorbij aan hoeveel je daaraan kan verdienen. En in deze dure tijd met enorm stijgende prijzen is een extra inkomen wel heel erg gewild. Veel blogs raden het tevens ook aan. Iets bedenken naast jouw huidige inkomen om financieel er beter voor te staan. Is YouTube daarmee de beste keuze? Ik geef je in deze blog informatie op basis waarvan jij jouw keuze kan maken. Toch nog in de twijfel en wil je met iemand sparren? Bel of mail gerust.

Geld investeren

Laten we eerst een beginnen met een zwart op wit feit. Je zal eerst geld moeten investeren. Denk bijvoorbeeld aan een camera, microfoon en video editor software. Ik ben begonnen met de camera en microfoon van mijn laptop zelf. Benieuwd naar deze kwaliteit? Bekijk hier een van mijn eerste video's en bekijk tevens eens een van mijn nieuwere video's zoals deze om het verschil te zien. Zoals je ziet groeit niet alleen de lengte van je haar maar ook de kwaliteit van je video's.

De kosten op een rij zijn:

  • € 100,- euro voor de microfoon voor schermopname
  • € 650,- voor de camera
  • € 90,- voor een statief
  • € 80,- voor de microfoon op de camera
  • € 50,- voor een SD kaartje en extra batterij
  • € 80,- voor het video editor software pakket (starterpack)
  • € 100,- voor alle extra add-ons in het software pakket
  • En als je nog geen laptop hebt, reken er dan ook maar een paar honderd euro bij op.

Tijd investeren

Als we het geld hebben, dan kunnen we dat prima uitgeven aan de genoemde onderdelen. Tijd is een heel ander verhaal. Heb jij nu tijd over en kijk je daarom naar invulling daarvan? Of zit je nu al helemaal vol met activiteiten en wil je eigenlijk iets wat makkelijk is ernaast doen om extra geld te verdienen?

Met YouTube moet je regelmatig posten. Denk hierbij aan tenminste één keer per week. De mensen die er écht iets van willen maken posten twee tot drie keer per week. En dat zie je ook in hun engagement, views en likes.

Met een video opnemen ben je er nog niet. Je zal deze ook moeten bewerken. Met een video die uiteindelijk 5 minuten duurt heb ik een goede drie kwartier opgenomen en heb ik tenminste drie tot vier uur extra nodig gehad om dit te bewerken. Tot slot wil je het ook op YouTube plaatsen met de juiste instellingen, tags en thumbnail waardoor je weer een extra uur bezig bent. Per video van 5 minuten mag je bijna 6 uur rekenen. Heb jij iedere week 6 uur over om dit voor elkaar te krijgen?

Aangezien ik nog een website ernaast heb, ben ik nog veel meer tijd kwijt dat slechts die 6 uur per week. En dan moet je ook nog hopen dat je een video van 5 minuten hebt en niet langer. Ik spendeer alle vrije avonden en weekenden aan mijn YouTube kanaal en aan mijn website. Blijven posten is de sleutel. Maar een goede balans is dat natuurlijk ook.

Lange adem

Je hebt nu een kosten en tijd indicatie om een YouTube kanaal te beheren. Daarbij geldt ook een lange adem. De kans zit er dik in dat je pas na meer dan een jaar eindelijk iets kan verdienen met YouTube. Dat houdt in dat je een heel jaar lang geld hebt geïnvesteerd en iedere week minstens 6 tot 8 uur. En de verdiensten liegen er niet om. Je had beter telkens overuren kunnen draaien dat wat je met YouTube gaat verdienen. Uiteraard kan jij een van de gelukkigen zijn die enorm hoog gaat schieten binnen YouTube. Maar laten we niet op de zaken vooruit gaan lopen.

YouTube niet voor geld maar voor passie

Je kiest YouTube niet voor de grote bergen geld, want dat is er gewoonweg niet. Als jij passie hebt en een visie, dán is YouTube iets voor jou. En dat jij iets extra's uiteindelijk gaat verdienen met jouw passie is eerder mooi meegenomen dan een doel op zich. Hiermee probeer ik je te behoeden voor een eventuele teleurstelling voor als het je niet snel genoeg gaat of dat je niet genoeg ermee verdiend.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere maand een mail met daarin informatie over nieuwe updates in Microsoft en meer!