Stop met uitstellen. Begin nu.

Ik hoor het nog te vaak. "Nee, doe nog maar niet. Het klinkt fantastisch, maar ik bel je wel begin volgend jaar. Dan zijn we er klaar voor". Het klinkt fantastisch en dat is het ook. Het voelt voor ons IT'ers als die welbekende afbeelding waarop mensen een vierkant wiel vooruit duwen en wij het ronde wiel presenteren. Laat ons jullie alsjeblieft nu toch eens helpen.

TIP
Vraag eens om een demo. Dan kunnen we het aan je laten zien. Lucht verkopen is natuurlijk moeilijk voor de verkoper en lucht kopen is nog moeilijker voor jou.

Ik merk de weerstand vooral bij applicaties als Power Automate. Het klinkt zo geavanceerd voor gebruikers, dat ze het liever uitstellen. Het voelt zo moeilijk, daar moet je vast een hele goede IT-omgeving voor hebben en hele IT-onderlegde medewerkers. Niet is minder waar. Binnen een kwartier heb ik jouw bezoekersregistratie gedigitaliseerd. AVG-proof en Corona-proof. Daarvoor hoeven we geen hele omgevingen op te zetten of hele nieuwe licenties erbij te halen. Dat zou ik namelijk niet redden in een kwartier.

Ik begrijp goed dat het allemaal spannend is. Van lokaal werken naar hybride of volledig in de Cloud. Voel je je onzeker bij een bepaalde stap? Vraag dan een demo. Ook van een Microsoft omgeving hebben we gewoon demo-omgevingen. Net zoals je dat bijvoorbeeld in een ver verleden van een ander software pakket hebt gehad. Door een demo-omgeving door te lopen krijg je een veel beter gevoel bij de mogelijkheden die het jou biedt en wellicht zelfs het gemak dat het brengt.

Plan gratis afspraken, overal.

Demo's, adviesgesprekken, kennismakingen... al dat soort gesprekken zijn gratis. Dus waarom plan je er niet tig in? Ik weet nog wel dat ik ooit geprobeerd heb om motor te gaan rijden. Ik had bij drie verschillende partijen een gratis proefles aangevraagd. Om vervolgens tot de conclusie te komen: dit is niets voor mij. Al was ik van te voren er heilig van overtuigd een ruige chick te zijn. Misschien toch niet zó ruig.

En ook jij hebt al zo veel gratis geprobeerd voordat je het écht kocht. Bestaat er iemand die nog geen demo product van Rituals heeft gehad om vervolgens wellicht iets bij hen te kopen? Waarom pas je dat dit principe niet toe op IT? Google op "Hulp bij IT-omgeving" en selecteer de drie organisaties die jou aanspreken. Puur gebaseerd op het gevoel wat je krijgt bij hun website. Vervolgens vraag je om meer informatie over een applicatie van Microsoft of wellicht nog breder "Als ik voor Microsoft zou kiezen, waar moet ik dan rekening mee gaan houden?" of "Wat is nu toch het verschil tussen OneDrive en SharePoint en welke moeten wíj inzetten?". Je kunt het zo gek niet bedenken, en je kan het vragen.

Moet je dan vervolgens kiezen voor een van deze partijen? Nee hoor. Je ziet mij nu ook niet op een motor zitten. Een echt goede IT'er durft namelijk ook te zeggen als een bepaalde inrichting niet bij jouw omgeving past. Net zoals mijn motordocent zei dat ik het beter bij autorijden kon houden. En die eerlijkheid waarderen wij. Dan gaat het namelijk niet om facturen binnenslepen maar het daadwerkelijk helpen van mensen.

Ik heb vaak zat in advies gesprekken aangegeven dat ik zou adviseren om NIET naar SharePoint over te stappen. Het werkt namelijk niet voor alle omgevingen even goed.

Dit zijn vragen die jij kan stellen

  • Aan welke impact moet ik denken als we van de schijf overstappen op de Cloud?
  • Welke impact heeft het maken van workflows via Power Automate voor mij?
  • Denk je dat een applicatie zoals SharePoint voor ons zinvol is?
  • Als ik van de huidige omgeving naar X-omgeving wil gaan, wat zou je verwachten aan doorlooptijd en kosten?
  • Hoe kunnen we de kosten verder naar beneden halen als we kiezen voor deze Microsoft applicatie?

Laten we nu maar eens gewoon wat inplannen

Als we allebei nu eens een lekkere kop koffie erbij pakken vanuit onze eigen keuken, de Teams-meeting starten en praten over de (on)mogelijkheden van de Cloud. Dan is het toch eigenlijk altijd goed? Het is nooit verloren tijd om wat wijzer te worden.

Mail jij mij op kelly.geelen@onlinetechtips.nl, dan stuur ik je een aantal vergaderopties toe.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere maand een mail met daarin informatie over nieuwe updates in Microsoft en meer!