Timeline widget

De tijdlijn widget is een widget waar medewerkers zelf kunnen typen, afbeeldingen en/of documentatie kunnen sturen. Iedereen die toegang heeft tot de Workspace, kan de tijdlijn zien en alles wat collega's daarop gezet hebben. In deze instructie leg ik uit hoe je de tijdlijn widget moet instellen.

Dit is hoe het werkt.

Voordat je naar het CMS duikt van de Workspace, zal je een groep moeten maken die je hieraan kan koppelen. Dit mag alleen een Teams groep zijn of Office 365 groep. Dit houdt in dat de groep aangemaakt moet worden in de Azure Active Directory (AD). De meeste AD groepen zijn beveiligingsgroepen, welke je dus niet kan gebruiken voor deze widget. Ik raad hier aan om een team aan te maken in Microsoft Teams waarin je alle medewerkers van de organisatie zet. Je kunt met een dynamische groep instelling in de Azure AD ervoor zorgen dat nieuwe gebruikers automatisch aan de groep worden toegevoegd.

Pas als de groep is aangemaakt, ga je door naar het CMS van de Workspace of zoals ik het noem 'de achterkant van de Workspace'. Hier navigeer je naar het onderdeel 'Widgets'. Veelal staat er al een tijdlijn widget voor je klaar in dit onderdeel. Toch gaan we in deze instructie er zelf een nieuw aanmaken. Hierom klik je op de drie puntjes bij 'Widgets'. Je krijgt dan heel wat widgets te zien die je kan toevoegen. Kies hier vervolgens voor de Timeline Widget. Alles staat op alfabetische volgorde, dus je zult naar onder moeten scrollen.

Zodra je de Timeline Widget hebt toegevoegd, kan je deze gaan inrichten. Allereerst heeft het een naam nodig. Deze naam zie jij enkel in het CMS. Vervolgens geeft je de widget een titel. Deze titel is zichtbaar voor alle gebruikers. Het handigst is om de naam en titel overeen te laten komen. Hiermee maak je het voor jezelf gemakkelijk.

Maak vervolgens de keuze of dat de Timeline Widget verschoven mag worden (allow moving) en/of een optionele widget is (optional widget). Dit doe je door het vinkje aan of juist uit te zetten.

Daarna ga je door met het onderdeel 'Conversation source'. Hierbij heb je de optie tussen Office 365 of Teams. Afhankelijk van hoe je de groep in de Azure AD eerder hebt gemaakt, maak je hier de keuze.

Hierna heb je nog een aantal instellingen waar je voor kan kiezen. Dit is echter niet verplicht, dus je zou het ook hierbij kunnen laten en dan is je Timeline Widget ingesteld. Ik benoem hieronder de opties die je nog hebt:

  1. Bij 'Permissions' kan je ervoor zorgen wie wel of juist niet de widget mag zien
  2. Bij het onderdeel 'My widget listing' kan je informatie en een afbeelding plaatsen. Dit zien gebruikers alleen als je de widget hebt ingesteld als optionele widget.

Waarvoor zet je de Timeline Widget in?

De Timeline Widget wordt het meest ingezet om successen van collega's te delen. Hierbij kan je dus als titel nemen 'Deel hier kleine successen!'. Vervolgens moet je medewerkers stimuleren dit te gebruiken. Lees hier meer over het delen van successen via de Workspace.

Meer weten?

Bekijk de pagina voor Synigo Pulse hier. Benieuwd naar wat deze website nog meer aan informatie heeft? Ga dan naar de home page www.onlinetechtips.nl.