Verborgen functies van Microsoft Word

Microsoft Word is een van de meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma's ter wereld. Hoewel veel mensen bekend zijn met de basisfunctionaliteiten van Word, zijn er tal van verborgen functies en handige trucs die je kunnen helpen je werk efficiënter te doen en tijd te besparen. In deze blog ontdek je enkele van de verborgen functies van Microsoft Word die je misschien nog niet kende. Laat je verrassen door de mogelijkheden en maak je werk gemakkelijker met deze handige tips en trucs.

 1. Snelle selectie
  Wist je dat je een hele alinea kunt selecteren door drie keer op een willekeurig woord binnen de alinea te klikken? Door driemaal te klikken wordt automatisch de hele alinea geselecteerd, wat handig is bij het kopiëren, verwijderen of opmaken van tekst.
 2. Automatische tekst
  Word heeft een handige functie genaamd 'AutoTekst' waarmee je veelvoorkomende tekstfragmenten kunt opslaan en snel kunt invoegen. Hiermee kun je bijvoorbeeld je handtekening, contactgegevens of andere herhaalde tekst blokken opslaan en met een paar toetsaanslagen invoegen.
 3. Ingebouwde schermafbeeldingen
  Als je een schermafbeelding wilt toevoegen aan je document, hoef je niet langer gebruik te maken van externe programma's. Word heeft een ingebouwde schermafbeeldingentool waarmee je snel en eenvoudig schermafbeeldingen kunt maken en invoegen.
 4. Opmaak controleren
  Om consistentie in je documenten te behouden, kun je de 'Opmaak controleren'-functie gebruiken. Hiermee kun je snel controleren of de opmaak, zoals lettertype, grootte en kleur, consistent is in het hele document. Dit bespaart tijd en zorgt voor een professionele uitstraling.
 5. Slimme bijschriften: Word heeft een handige functie voor het automatisch genereren van bijschriften voor afbeeldingen en tabellen. Door bijschriften toe te voegen, kun je je documenten beter structureren en navigeren. Bovendien worden de bijschriften automatisch genummerd en bijgewerkt wanneer je nieuwe afbeeldingen of tabellen toevoegt.
 6. Splitsen en bekijken
  Als je werkt aan een lang document en het moeilijk vindt om overzicht te houden, kun je het document eenvoudig splitsen en meerdere delen tegelijk bekijken. Ga naar het tabblad 'Beeld' en selecteer 'Splitsen'. Hierdoor wordt het document in tweeën gedeeld en kun je verschillende delen van het document tegelijkertijd bekijken en bewerken.
 7. Slim zoeken en vervangen
  Het zoeken en vervangen van tekst is een veelvoorkomende taak in Word, maar wist je dat je ook kunt zoeken naar opmaak? Door de optie 'Meer' te selecteren in het zoek- en vervangvenster, kun je specifieke opmaakkenmerken, zoals lettertype of stijl.
 8. Sneltoetsen en aanpassingen
  Maak gebruik van de vele handige sneltoetsen in Word om je workflow te versnellen. Bijvoorbeeld, Ctrl + B voor vetgedrukte tekst, Ctrl + I voor cursieve tekst, en Ctrl + U voor onderstreepte tekst. Je kunt ook sneltoetsen aanpassen en nieuwe toewijzen aan specifieke functies die je vaak gebruikt, waardoor je nog sneller kunt werken.
 9. Slimme lijsten
  Met de functie 'Slimme lijsten' kun je gegevens uit Excel kopiëren en plakken in Word, terwijl de opmaak en structuur behouden blijven. Dit is handig als je tabellen of lijsten van gegevens wilt importeren zonder dat je de opmaak handmatig hoeft aan te passen.
 10. Versiebeheer
  Als je samenwerkt aan een document met meerdere auteurs, is de functie 'Versiebeheer' erg handig. Hiermee kun je eerdere versies van het document bekijken, wijzigingen bijhouden en opmerkingen toevoegen. Dit maakt het gemakkelijk om de voortgang van het document te volgen en samen te werken met collega's.

Conclusie

Microsoft Word is een krachtig tekstverwerkingsprogramma met vele verborgen functies die je werk gemakkelijker kunnen maken. Door gebruik te maken van deze functies kun je tijd besparen, je productiviteit verhogen en professioneel ogende documenten creëren. Dus, neem de tijd om deze verborgen functies te ontdekken en maak optimaal gebruik van Microsoft Word in je dagelijkse werkzaamheden. Je zult versteld staan ​​van hoeveel efficiënter en effectiever je kunt werken.

Start met Word

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere maand een mail met daarin informatie over nieuwe updates in Microsoft en meer!