Verdiensten op YouTube; feit of fabel?

Al die video's en verhalen over mensen die duizenden euro's verdienen via YouTube. En als zij het kunnen, dan kan jij dat vast ook! Het lijkt haast wel een droom. En naar mijn mening is dat het ook.

Fata Morgana

Het lijkt slechts voor enkele YouTube gebruikers te zijn weg gelegd. Duizenden euro's verdienen en ze zijn er praktisch nét mee begonnen. Ik ben mijn kanaal gelukkig niet begonnen vanwege het geld. Anders was ik na de eerste maand al gestopt.

En dat moet jij ook doen. Nee niet stoppen. Maar stoppen met verwachten dat je groot geld gaat verdienen binnen een korte periode. Mijn vader zegt altijd "Kelly, de enige die jou kan teleurstellen ben jijzelf. Als jij teleurgesteld bent zijn jouw verwachtingen te hoog". En dat klopt. Ik had gehoopt dat vanaf het moment dat ik eindelijk reclame mocht aanzetten op mijn video's dat mijn maandelijkse opbrengst per maand aanzienlijk zou stijgen. In de enthousiasme en hebberigheid had ik zelfs een Excel document gemaakt, waarin ik berekende hoeveel ik aan het eind van het jaar zou verdienen als iedere maand mijn verdiensten verdubbelden. Want dat verwachtte ik.

Nou, niet dus. Dag Fata Morgana. Hallo realiteit.

De werkelijkheid is dat ik de eerste maand het meest had verdiend. Alle maanden daarna tot aan nu zijn daar niet eens meer van in de buurt gekomen. Toch maar het Excel document verwijderd, want daar heb ik niets meer aan. Natuurlijk wil ik diep van binnen daar meer mee verdienen. Je hebt er alleen geen invloed op. Zelfs niet als je met 100 laptops de hele dag je eigen video's gaat aanklikken. YouTube heeft dat namelijk door.

YouTube op een juiste manier inzetten

Als jij YouTube en social media gebruikt voor jouw eigen branding, dan moet je daarin flink investeren. Hiermee bedoel ik niet geld maar tijd. Bekijk goed de data die voortvloeit uit jouw kanaal en maak meer video's over datgene dat mensen aanspreekt. Haal tevens inspiratie op bij vergelijkbare kanalen. Zoek naar hun populaire video's en gebruik dezelfde onderwerpen maar dan in jouw stijl en kwaliteit.

Heb jij naast jouw YouTube kanaal nog eventueel een website met daarop diensten? Zet YouTube dan in om jezelf bekender te maken. Richt je niet op het aantal geld dat je ermee verdiend maar juist de views van een video. Verwijs daarom in je posts en video's naar jouw website of vertel steeds jij voor iemand kan betekenen.

De aanhouder wint

Je kan jezelf een doel stellen dat je per een bepaalde datum aan de 1000 abonnees wilt zitten. Het feit blijft dat je daar nauwelijks invloed op hebt. consistentie is de sleutel naar succes. Toch kan de weg er naartoe voor jou misschien een jaar duren en voor een ander een half jaar. Soms moet je ook een klein beetje geluk hebben.

Mijn kanaal heeft op dit moment bijna 3 duizend abonnees. Ik heb er 13 maanden over gedaan om de 1000 abonnees te bereiken. Hierna heb ik een boost gekregen want we zitten nu in maand 22. De weg naar de 1000 abonnees en daarmee het aan kunnen zetten van reclames duurt lang. Maar als je het eindelijk hebt bereikt geeft het jou de voldoening en energie om door te pakken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere maand een mail met daarin informatie over nieuwe updates in Microsoft en meer!