Op naar een jaar vol mogelijkheden

Er is bijna weer een nieuw jaar aangebroken: 2023 staat voor de deur. En dat betekend weer een jaar vol kansen en mogelijkheden. Dit soort momenten zijn goed om eens terug te kijken. Wat hebben we afgelopen jaar allemaal bereikt binnen onze IT-infrastructuur. En nog belangrijker: wat zijn de IT doelstellingen voor 2023?

Maak voor jezelf een lijst met doelen rondom jouw IT-omgeving. Hieronder heb ik een aantal mogelijkheden genoteerd, welke wellicht voor jou ter inspiratie kunnen dienen.

  1. Veiligheid van de omgeving (security)
  2. Gebruikers IT-niveau op peil krijgen en behouden
  3. Volledig SAAS / in de Cloud werken
  4. Geen downtime in de omgeving plaats laten vinden
  5. Vermindering van het aantal tickets dat binnenkomt
  6. Automatisering van standaard processen
  7. Verbetering van het licentiebeheer: heb je nu niet te veel licenties ten opzichte van gebruikers?

Tijd voor actie!

Als je jouw doelen helder hebt voor komend jaar, dan kan je acties gaan uitzetten. Ga met jezelf, jouw team of met mij een sparringsessie aan en bepaal concrete acties per doel.

Met slimme en creatieve manieren hoef jij echt niet al in januari jouw hele IT-budget er doorheen te jagen. Bedenk goed waaraan je het geld wilt investeren. Waar heb je echt iets aan voor de lange termijn?

Belangrijke aspecten binnen IT is ook de vermindering van het aantal tickets, zodat de IT-collega's meer kwaliteit kunnen leveren. Hoe zorg je daar voor een duurzame oplossing? Dat kan op verschillende manieren. Het belangrijkste is, is dat het past bij jouw eindgebruikers en organisatie.

Volg webinars

Wekelijks geef ik webinars over verschillende onderwerpen. Wil je het graag hebben over een specifiek onderwerp, laat het dan gerust weten. Wellicht dat ik een van jouw doelstellingen als onderwerp kan behandelen.

Webinars terugkijken, toegang tot veel meer trainingsvideo's en nog veel meer krijg je op mijn YouTube kanaal als lid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere maand een mail met daarin informatie over nieuwe updates in Microsoft en meer!