Eigenaar OnlineTechTips

Mijn naam is Kelly en dit is mijn verhaal

Leuk dat je op mijn website kijkt. Mijn naam is Kelly en ik ben de eigenaresse van OnlineTechTips. Op deze pagina vertel ik je graag meer over mij.

Mijn passie voor software en de link tussen gebruiker en systeem leggen is nog niet zo lang geleden voor het eerst ontdekt. Laat mij je naar het begin meenemen.

Tijdens de vier informaticalessen op de HAVO kwam mijn enthousiasme en natuurlijke wijze van softwarematig denken niet omhoog. In tegendeel zelfs. Die paar formules die we in Excel moesten maken waren ver-schrik-ke-lijk. Het werd ook uitgelegd door een man welke het plezier in het leven al 40 jaar geleden was verloren, zo leek het voor mijn puberbrein. Terugkijkend denk ik dat de beste man vooral erg oud en moe was. Dat laatste kwam natuurlijk door ons. Sorry, meneer Buizerd.

Na de HAVO wist ik niet wat ik wilde studeren. Mijn zus stelde voor dat ik een brede studie koos, zodat ik aan het eind van de rit veel mogelijkheden zou hebben. Ik koos voor de opleiding Human Resource Management op het Avans in s'Hertogenbosch.

Kelly Geelen

Eigenaresse Online Tech Tips

HRM bleek mij goed te liggen. De drang om mensen te helpen werd al snel ontdekt. De studie ging goed en ik kon na 4 jaar direct aan het werk op een HR-afdeling. Ik startte als Recruiter voor een logistieke dienstverlener. Mijn toenmalige manager wilde mij bijzonder rustig laten wennen aan het werkleven, waardoor ik mij al snel verveelde.

Een collega wees mij op een software waar mogelijk potentie in zat, maar nooit echt was gevonden. De enige persoon die er iets vanaf wist was allang gevlogen. Er zat niets anders op dan er vol in te duiken. En hoe! Al snel maakte ik geheel geautomatiseerde workflows op basis van allerlei afhankelijkheden. En niet enkel voor het Recruitment team, maar voor alle disciplines binnen HR. Dit leidde ertoe dat ik na 6 maanden te horen kreeg dat ze mij in de functie van HR Trainee wilde hebben. En zo geschiedde 3 maanden later.

Tijdens mijn tijd in de rol van HR Trainee waren mijn werkzaamheden gebaseerd op projecten. Zo mocht ik meemaken dat er een HR-informatiesysteem, geheel nieuw functiehuis (inclusief bijkomende software), tijds-registratie systeem, dashboarding systeem werd geïmplementeerd. Door al deze projecten begon ik steeds meer in te zien dat ik veel plezier had in het uitpluizen van software, de mogelijkheden en het overbrengen van mijn verkregen kennis.

Helaas houdt het aantal nieuwe systemen binnen een HR-afdeling een keer op. Hierom was ik voor het behoud van werkplezier genoodzaakt om een passendere functie te gaan vinden. En dat brengt mij bij mijn huidige werkgever. KNNS heeft mij de kans gegeven om een hele nieuwe weg in te slaan. Met interne/externe trainingen, certificeringen, vrijheid en perfecte begeleiding sta ik waar ik nu sta. Daar ben ik niet enkel dankbaar voor, maar ook erg trots.

Al snel ben ik een YouTube kanaal begonnen om praktische instructies beter visueel te maken. Toen dat eenmaal goed ging lopen heb ik mijzelf ingeschreven bij de KvK en ben ik deze website gaan maken. En hier staan we dan. Op naar nog veel meer leuke gebeurtenissen!

Wordt vervolgd.