How to: status op beschikbaar houden in Teams

Ben jij een Microsoft Teams gebruiker? Dan herken jij vast de ergernis van de afwezigheid status. Op veel van mijn video's over Teams, krijg ik de vraag of de afwezigheid status uitgezet kan worden. En in deze blogpost ga ik je meenemen in de oplossing die ervoor zorgt dat Teams niet meer automatisch op afwezig gaat.

Dit moet je weten over de statussen in Teams

Laten we allereerst kijken naar de functionaliteit van de status in Teams. Jouw status wordt gekenmerkt door een rondje met een kleur bij jouw profielafbeelding. De kleur geeft aan wat de betekenis is van jouw status.

Groen | Beschikbaar > ik ben beschikbaar voor interactie
Rood | Bezet > ik zit in een vergadering
Rood met witte streep | Niet storen > ik zit in een vergadering, waarbij ik mijn scherm deel met de deelnemers
Oranje | Afwezig > ik ben vandaag wel werkzaam, maar ik zit niet achter mijn laptop
Grijs | Offline > ik ben niet ingelogd in Teams

Alle statussen zullen automatisch worden gegenereerd op basis van jouw Outlook agenda én interactie met jouw muis. Iedere keer als er dus iets wijzigt in een van deze twee opties, veranderd jouw status. Ook al heb je jouw status net handmatig veranderd.

Ben je dus net even bezig met het uitwerken van een mind-map, een document aan het doornemen, alles even aan het bezinken of gewoon niet bezig met jouw muis, dan kom je op afwezig te staan. En laat jij nu net een oplettende docent of werkgever hebben die daar gelijk zijn aannames bij maakt. Verschrikkelijk.

De oplossing is hier

De oplossing die jij zoekt heet MouseWork. MouseWork levert een apparaat dat lijkt op een USB-stick. Door het apparaat in jouw laptop te stoppen, zal jouw muis automatisch bewegen. Je hebt hierbij keuze uit drie bewegingsmogelijkheden; veel beweging, kleine beweging of pixel beweging. Welke van de drie opties je ook kiest, de muisbewegingen zorgen ervoor dat de status bij Teams op beschikbaar blijft. Deze oplossing is enkel ontworpen om jouw ergernissen op te lossen.

Teams oplossing
MouseWork USB

De extra voordelen van MouseWork

Geen installatie van software

MouseWork is super gemakkelijk om te gebruiken. Nadat je jouw MouseWork binnen hebt, stop je hem in jouw laptop. Hierna klik je op de grote knop en jouw muis begint direct te bewegen! Het systeem vereist dus geen software of speciale instellingen. Beter kan niet.

MouseWork kan niet gedetecteerd worden

Veel IT-afdelingen houden in de gaten wat er gebeurd op hun werkstations, die jij in bruikleen hebt. Bij het downloaden van software kunnen zij bijvoorbeeld al een seintje krijgen. Dat is natuurlijk ook hun goedrecht. Zij moeten ervoor zorgen dat jij veilig kan blijven werken.

Doordat MouseWork geen software nodig heeft en als USB fungeert, is het niet te detecteren door een IT-afdeling. Zo kan jij optimaal genieten van een automatisch bewegende muis, zonder daarvoor ooit op het matje geroepen te worden.

Voor ieder besturingssysteem

Heb jij een laptop met de mogelijkheid om een USB aan te sluiten? Dan is de MouseWork perfect, welk type laptop of besturingssysteem jij ook gebruikt. Geen software betekent ook dat je niet allerlei verschillende typen downloads per besturingssysteem hebt zoals Windows, Mac of Linux. Dat betekent minder stressen en niets wat niet hoort op jouw laptop downloaden. Met MouseWork blijft jouw laptop veilig.

Koop hem nu!

Ben jij net als ik overtuigd dat de MouseWork de beste oplossing is? Koop deze dan nu hier.

PS. over de afwezigheid status zit ik zelf niet altijd in. Mijn irritatie zit hem volledig in het op zwart gaan van mijn vier schermen. Met MouseWork is ook die ergernis verledentijd. Wat een genot! Na een week kan (en wil) ik mij niet meer herinneren aan hoe het was zonder MouseWork.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere maand een mail met daarin informatie over nieuwe updates in Microsoft en meer!